2015 YILI FAALİYETLERİ

FLORENCE NIGHTINGALE HEMŞİRE MEKTEPLERİ VE HASTAHANELERİ VAKFI

2015 YILI AMACINA YÖNELİK FAALİYETLERİ :

Florence Nightingale Hemşire Mektepleri ve Hastahaneleri Vakfı, 2012 yılında da hemşirelik eğitimini en iyi şartlarda alarak mesleğini başarılı şekilde uygulayacak hemşirelerin yetişmesine destek olmuştur. Vakıf, hemşirelik eğitiminin daha iyi fiziki koşullar altında sürdürülebilmesi ve öğretim üyelerinin kongre, sempozyum ve bilimsel toplantılara katılarak daha donanımlı hale gelmesini sağlamak ve bu amaçlarla hemşirelik eğitimi veren kurumlar ile öğrencilerini, öğretim kadrosunu ve çalışanlarını desteklemek için maddi imkanlarını seferber etmiştir.

Vakfın kuruluş amacına hizmet eden 2015 yılı faaliyetleri aşağıda yer almaktadır.

Florence  Nightingale  Hemşire  Mektepleri  ve  Hastahaneleri  Vakfı  Hemşirelikte  Araştırma  Ödülü  Seçici  Kurulu,  2014  yılı  Hemşirelikte  Araştırma  Birincilik  Ödülü’nün “A  randomized  controlled  trial  of  the  effects  of  nursing  care  based  on  Watson’s  Theory  of  Human  Caring  on  distress,  self-efficacy  and  adjustment  in  infertile  women ”  adlı  eserleriyle  yarışmaya  başvuran  İlkay  Arslan  Özkan,  Hülya  Okumuş  ve  Kadriye  Buldukoğlu’na  ;  İkincilik  Ödülü’nün    “Foot  Massage :  Effectiveness  on  Postoperative  Pain  in  Breast  Surgery  Patients ”  adlı  eserleriyle  yarışmaya  başvuran  Meral  Ucuzal  ve  Nevin  Kanan’a  ;  Üçüncülük  Ödülü’nün  ise  “Heat  Loss  Prevention  (Help)  After  Birth  in  Preterm  Infants  Using  Vinyl  Isolation  Bag  or  Polyethylene  Wrap”  adlı  eserleriyle  yarışmaya  başvuran  Seda  Çağlar,  Duygu  Gözen  ve  Zeynep  İnce’ye  verilmesini  kararlaştırmıştır.

“ 2014  yılı  Hemşirelikte Araştırma  Ödülü ”  toplantısı  masrafları Vakfımızca  ödenmiştir.

Florence  Nightingale  Hemşire  Mektepleri  ve  Hastahaneleri  Vakfı  ve  İ.Ü. Florence Nightingale  Hemşirelik  Fakültesi’nin  kurulmasına  öncülük  eden  Sayın  Fahrünisa  Seden’in  anılması  amacıyla  14 Kasım  2014  tarihinde  yapılan  etkinliğin  harcamaları  ( davetiye  basımı ,  yemek  ikramı  ve  Fahrünisa  Seden  büstünün  alt  kaidesinin  yapım, nakil, montajı )  toplam  tutarı  Vakfımızca  ödenmiştir.

Sayın  Fahrünisa  Seden’in  anılması  amacıyla  14 Kasım  2014  tarihinde  yapılan  etkinliğe  konuşmacı  olarak  davet  edilen  Prof. Dr.  İnci  Erefe’nin  İzmir – İstanbul  arası  uçakla  gidiş – dönüş  yol  harcaması  tutarı  Vakfımızca  karşılanmıştır.

İ.Ü. Florence Nightingale  Hemşirelik  Fakültesi  ve  İ.Ü. Onkoloji  Enstitüsü  işbirliğiyle  18 - 20  Haziran  2014  tarihleri  arasında  düzenlenen  “Onkoloji  Hemşireliğinde  Kanıttan  Uygulamaya  Konsensus  2014”  toplantısı  kapsamında  500  adet  basılan  “ Onkoloji  Hemşireliğinde  Kanıttan  Uygulamaya Konsensus  2014”  adlı  kitabın  basım  bedeli Vakfımızca  ödenmiştir.

İ.Ü. Florence  Nightingale  Hemşirelik  Fakültesi  Hemşirelikte  Eğitim  Anabilim  Dalı  tarafından  08 – 10  Nisan  2015  tarihlerinde  yapılan  “ VII.  Ulusal  Hemşirelik  Eğitimi  Kongresi ”  harcamaları  bedeli  Vakfımızca  ödenmiştir.

İ.Ü. Florence  Nightingale  Hemşirelik  Fakültesi  Kadın  Sağlığı  ve  Hastalıkları  Hemşireliği  Anabilim  Dalı  tarafından  ve  Florence  Nightingale  Bilim  Günleri – III  kapsamında  17  Nisan  2015  tarihinde  yapılan  “ Kadın  Sağlığını  Etkileyen  İnfeksiyon  Hastalıkları  Sempozyumu ”  harcamaları  bedeli  Vakfımızca  ödenmiştir.

İ.Ü. Florence  Nightingale  Hemşirelik  Fakültesi  İç  Hastalıkları  Hemşireliği  Anabilim  Dalı  tarafından  ve  “ Florence  Nightingale  Bilim  Günleri – IV ”  kapsamında  15  Haziran  2015  tarihinde  yapılacak  “ Kardiyak  Rehabilitasyon  Sempozyumu ” harcamaları Vakfımızca  karşılanmıştır.

12 – 18  Mayıs  2015  tarihlerinde  kutlanacak  Hemşirelik  Haftası  kapsamında  İ.Ü. Florence  Nightingale  Hemşirelik  Fakültesi  tarafından  düzenlenecek  13  Mayıs  tarihli  bilimsel  etkinlik  harcamaları   ( davetiye  ve  program basımı ,  konser  DVD  çekimi ,  çiçek  masrafı  ve  kostüm  masrafı )   toplamı  Vakfımızca  ödenmiştir.

İ.Ü. Florence  Nightingale  Hemşirelik  Fakültesi  2014 – 2015  Eğitim – Öğretim  yılı  “ Mezuniyet  Töreni ”  harcamalarının  davetiye  basımı  ve  mezun  olacak  öğrencilere  takılacak  rozetlerin  yaptırılması  bedeli  Vakfımızca  karşılanmıştır.

Florence  Nightingale  Hemşirelik  Fakültesi  Öğretim  Üyeleri  Prof. Dr. Sevim  Buzlu  ve   Prof. Dr. Nezihe  Kızılkaya  Beji’nin  19 – 21  Mart  2015  tarihlerinde  Portekiz’de  katıldıkları  “Basic  training  course  for  paramedics  working  in  reproductive  health ”  kursunun   kongre  kayıt ,  yol  ve  konaklama   harcamaları  toplam  bedeli Vakfımızca  karşılanmıştır.

25 – 28  Nisan  2015  tarihlerinde  Danimarka  Kopenhag’da  düzenlenen  “ 25th  European  Congress  of  Clinical  Microbiology  and  Infectious  Diseases ” kongresine  katılan  Vakfımız  Yönetim  Kurulu  Üyesi   Prof. Dr. Zerrin  Aktaş’ın kongre  kayıt  ve  konaklama  harcaması  Vakfımızca  ödenmiştir.

İ.Ü. Florence Nightingale  Hemşirelik  Fakültesi  Hemşirelik  Esasları  Anabilim  Dalı  Öğretim  Üyesi Doç. Dr. Merdiye  Şendir’in  INACLS  uluslararası  hemşirelik  iletişim  ağına  yıllık  üyelik  aidatının  toplam  ücreti Vakfımızca  karşılanmıştır.

İ.Ü. Florence Nightingale  Hemşirelik  Fakültesi  Hemşirelik  Esasları  Anabilim  Dalı  Öğretim  Üyesi  Doç. Dr.  Rengin  Acaroğlu’nun  NANDA-I  uluslararası  hemşirelik  iletişim  ağına  yıllık  üyelik  aidatının  toplam  ücreti Vakfımızca  karşılanmıştır.

İ.Ü. Florence  Nightingale  Hemşirelik  Fakültesi  Halk  Sağlığı  Hemşireliği  Anabilim Dalı  tarafından  Türk  diline  uyumlaştırılan  “Nightingale  Notları  Web  Uygulama  Programı”nın  hazırlanması  hizmet  bedeli Vakfımızca  ödenmiştir.

İ.Ü. Florence  Nightingale  Hemşirelik  Fakültesi  Beceri  Laboratuarı’nda  bulunan  ve  Çocuk  Sağlığı  ve  Hastalıkları  Hemşireliği  Anabilim  Dalı’nın  kullandığı  çocuk  maketlerinin  korunması  amaçlı  yaptırılan  iki  adet  cam  fanusun  bedeli  Vakfımızca  ödenmiştir.

İ.Ü. Florence Nightingale Hemşirelik  Fakültesi  bayan  basketbol  takımı ,  bayan  voleybol  takımı ,  erkek  voleybol  takımı  ve  futbol  takımı  antrenörlerinin  2015  yılı  ücretleri toplamı Vakfımızca  karşılanmıştır.

İ.Ü. Florence Nightingale Hemşirelik  Fakültesi  Türk  Sanat  Müziği  Korosu  çalıştırıcısı  ile  tiyatro,  halk oyunları   ve  müzik  kulübü  eğitmenlerinin  2015  yılı  ücretleri toplamı Vakfımızca  ödenmiştir.

İ.Ü. Florence  Nightingale  Hemşirelik  Fakültesi  Resim  Kulübü’nün   2015  yılında  kullanacağı  malzemelerin  toplam  bedeli  Vakfımızca  karşılanmıştır.

İ.Ü. Florence  Nightingale  Hemşirelik  Fakültesi  Müzik – Enstrüman  Kulübü’nün   2015  yılında  kullanacağı  malzemelerin  toplam  bedeli Vakfımızca  karşılanmıştır.

İ.Ü. Florence Nightingale Hemşirelik  Fakültesi  Halk Oyunları  Kulübü’nün  2015  yılında  kullanacağı  malzemelerin       ( kostüm  ve  diğer  malzemeler )  toplam  bedeli Vakfımızca  karşılanmıştır.

İ.Ü. Florence Nightingale Hemşirelik  Fakültesi  Tiyatro  Kulübü’nün  2015  yılında  kullanacağı  malzemelerin  ( dekor,  kostüm  ve  diğer  malzemeler )  toplam  bedeli Vakfımızca karşılanmıştır.

İ.Ü. Florence  Nightingale  Hemşirelik  Fakültesi’nin  tüm  sporcularının   2015  yılında  kullanacağı  malzemelerin  toplam  bedeli  Vakfımızca  ödenmiştir.

İ.Ü. Florence Nightingale Hemşirelik  Fakültesi  Spor  Komisyonu  kapsamında  faaliyet  sürdüren  basketbol ,  voleybol ,  futbol  ve  masa  tenisi  takımlarında  yer  alan  öğrencilerin  2015  yılı  boyunca  antreman  ve  maçlarda  kullanacağı  su  ve  gıda  malzemelerinin  bedeli  Vakfımızca  karşılanmıştır.

14  Mart  Tıp  Turnuvası  kapsamındaki  yarışmalarda  başarı  göstererek  kupalar  kazanan  İ.Ü. Florence Nightingale Hemşirelik  Fakültesi Masa  Tenisi  Takımında  yer  alan  öğrencilere  ödül  olarak  alınacak  spor  ayakkabısı  ve  raketlerin  bedeli  Vakfımızca  ödenmiştir.

İ.Ü. Florence  Nightingale  Hemşirelik  Fakültesi  binasının  ana  giriş  kapısıyla  yol  arasındaki  bölümde  kullanılmak  üzere  alınan  uzun  halı  ile  paspasların  bedeli  Vakfımızca  karşılanmıştır.

İ.Ü. Florence  Nightingale  Hemşirelik  Fakültesi  binasının  bahçe  bölümüne  güvenlik  amaçlı  yaptırılan  metal  panel  çit  ve  2  adet  giriş  kapısının  bedeli  Vakfımızca  ödenmiştir.

İ.Ü. Florence  Nightingale  Hemşirelik  Fakültesi’nin  tuvaletlerinin  tıkanmasına  sebep  olan  kanalizasyon  gider  borularındaki  sorunların  giderilmesi  ve  tuvaletlerin  yine  eski  haline  getirilmesi  işleri  harcaması  tutarı  Vakfımızca  karşılanmıştır.

İ.Ü. Florence Nightingale Hemşirelik  Fakültesi  Öğretim  Üyesi  katı ,  Asistan  katı  ve  İdare  katı  bölümlerinde  kullanılmak  üzere  4  adet  çay  makinesi  ile  toplantılarda  kullanılmak  üzere  2  adet taşınabilir  çay  makinesinin  bedeli  Vakfımızca  ödenmiştir.

Florence  Nightingale  Hemşirelik Fakültesi’nin  2014  yılı  içindeki  önemli  ve  acil  ihtiyaçlarının  giderilmesine  yönelik  verilmesi  kararlaştırılan  yıllık  ödenek  Vakfımızca  karşılanmıştır.

Florence Nightingale  Hemşirelik  Fakültesi’nin  yılda  3  defa  Vakfımızın  maddi  desteği  ile düzenli  olarak çıkardığı     “ Florence  Nightingale  Hemşirelik  Dergisi ” nin  2014  yılı  3. sayısının  basım  ve  dağıtım  gideri  Vakfımızca  ödenmiştir.

Vakfımızın  yılda  9  ay  süresince  ( Ekim - Haziran arası )  ayda  200,00’er TL  burs  verdiği  276  Florence  Nightingale  Hemşirelik  Fakültesi öğrencisine burs verilmiştir. 2015  yılı  Ekim  ayından  itibaren  öğrenci  başına  verilecek  aylık  burs  miktarı  200,00 TL’den  250,00 TL’ye  yükseltilmiştir.

İ.Ü.  Florence  Nightingale  Hemşirelik  Fakültesi’nden  2014 – 2015  Eğitim - Öğretim  yılında  mezun  olan  öğrenciler  arasında  ilk  üç  dereceyi  alan  1. Tansu  Akkurt,   2. Kübra  Tuncel   ve   3. Hilalnur  Demir’e   Florence  Nightingale  Hemşire  Mektepleri  ve  Hastahaneleri  Vakfı  tarafından  ödül  Vakfımızca  ödenmiştir.

İ.Ü. Florence  Nightingale  Hemşirelik  Fakültesi  2014 – 2015  Eğitim – Öğretim  yılı  Mezuniyet  Töreni  ikram  masrafı  Vakfımızca  ödenmiştir.

İ.Ü. Florence Nightingale Hemşirelik  Fakültesi  öğretim  üyeleri  ve  personelinin  yararlandığı  3  mutfakta  yapılan  tadilat  ile  kütüphane  için  yaptırılan  masa  ve  sandalyelerin  toplam  bedeli Vakfımızca  ödenmiştir.

İ.Ü. Florence  Nightingale  Hemşirelik  Fakültesi  Sinema  Kulübü’nün   2015  yılında  kullanacağı  malzemelerin  toplam  bedeli  Vakfımızca  karşılanmıştır.

İ.Ü. Florence Nightingale Hemşirelik  Fakültesi   Spor  Komisyonundan  ayrılan  2  öğretim  elemanına  verilecek  plaketlerin  bedeli  Vakfımızca  ödenmiştir.

İ.Ü. Florence Nightingale Hemşirelik  Fakültesi  Türk  Sanat  Müziği  Korosu’nun  Hemşirelik  Haftası  kapsamında  gerçekleştirdiği  konserin  saz  icra masrafı Vakfımızca  karşılanmıştır.

22 - 26  Nisan  2015  tarihlerinde  Kayseri  Melikşah  Üniversitesi’nde  yapılan  “ 14.  Ulusal  Hemşirelik  Öğrencileri  Kongresi ” ne  çalışmalarıyla  katılan  İ.Ü. Florence Nightingale Hemşirelik  Fakültesi  öğrencileri  ve  öğretim  elemanlarının    harcamaları  ( kongre  kayıt  ücreti,  yevmiye  ve  ulaşım )  toplamı  Vakfımızca  ödenmiştir.

12 – 18  Mayıs  2015  tarihlerinde  kutlanan  Hemşirelik  Haftası  kapsamında  İ.Ü. Florence  Nightingale  Hemşirelik  Fakültesi tarafından düzenlenen 13 Mayıs  tarihli bilimsel etkinlikte  verilen  öğle  yemeği  ikramının  bedeli  Vakfımızca  karşılanmıştır.

İ.Ü. Florence  Nightingale  Hemşirelik  Fakültesi  ve  F.N.H.Y.O. Mezunlar  Derneği  tarafından  30  Mayıs  2015  tarihinde  yapılan  “ Mezunlar Günü ”nün  ikram  masrafı  Vakfımızca  ödenmiştir

İ.Ü. Florence  Nightingale  Hemşirelik  Fakültesi  Hemşirelikte  Yönetim    Anabilim  Dalı  tarafından  29  Mayıs  2015  tarihinde  yapılan  “ Hemşirelik  Yönetimi  Standartlar  1 ”  konulu  çalıştayın  masraflarından  olan  konukların  uçak  biletleri  harcamaları  ve  yemek ,  kırtasiye ,  ulaşım , çiçek  ve  temizlik  harcamaları  Vakfımızca  ödenmiştir.

İ.Ü. Florence  Nightingale  Hemşirelik  Fakültesi  İç  Hastalıkları  Hemşireliği  Anabilim  Dalı  tarafından  ve  “ Florence  Nightingale  Bilim  Günleri – IV ”  kapsamında  15  Haziran  2015  tarihinde  yapılan   “ Kardiyak  Rehabilitasyon  Sempozyumu ” nun,   Bildiri  Özet  Kitabı  basımı ,  matbaa  giderleri  ,  çiçek  alımı , Bloknot – kalem  alımı  ,  konuşmacı  konuklar  için  verilen  öğle  yemeği ,  katılımcılara  verilen  ikramlar ve  diğer  giderleri Vakfımızca  karşılanmıştır.

“ İstanbul  ilindeki  ilköğretim  öğrencilerinde  obezite  oranı, beslenme  alışkanlıkları ve  aktivite  düzeyinin incelenmesi ”  başlıklı  projenin  harcamalarının  fotokopi  çekimi,  baskül  ve  mezura  alımı  masrafları  toplam  bedeli Vakfımızca  ödenmiştir.

İ.Ü. Florence Nightingale Hemşirelik  Fakültesi  Klinik  Uygulama  derslerinde  öğretilen  becerilerin  “ Hemşirelik  Eğitim  Filmleri ”  adı  altında  videoya  çekiminin  son  kısım  ödemesi  Vakfımızca  karşılanmıştır.

İ.Ü. Florence  Nightingale  Hemşirelik  Fakültesi  Beceri  Laboratuarı’nda  kullanılmakta  olan  elektronik  mankenin  onarım  gideri  Vakfımızca  karşılanmıştır.

İ.Ü. Florence Nightingale Hemşirelik  Fakültesi’nde  kullanılmak  üzere  satın  alınan  6  adet  kitabın  bedeli Vakfımızca  ödenmiştir.

7 – 10  Mayıs  2015  tarihlerinde  İtalya’da  düzenlenen  “ EORNA  Rome 2015  The  Art  of  Perioperative  Care ;  Eternally  Evolving  ”  kongresine poster  bildiriyle  katılan   Florence  Nightingale  Hemşirelik  Fakültesi  Cerrahi  Hastalıkları  Hemşireliği  Anabilim Dalı  Araş. Gör. Didem  Öztürk’ün  Kongre  katılım   aidatı ve   uçakla  ulaşım  harcamaları  toplam  tutarı Vakfımızca  karşılanmıştır.

20 – 22  Mayıs 2015  tarihlerinde  İspanya’da  yapılan “ 10th  European  Menopause  and  Andropause  Society  (EMAS) ”  kongresine  2  bildiriyle  katılan  Florence  Nightingale  Hemşirelik  Fakültesi  Kadın  Sağlığı  ve  Hastalıkları  Anabilim  Dalı  Öğretim  Üyesi  Doç. Dr. Nevin Şahin’in  kongre  kayıt  ücreti  Vakfımızca  ödenmiştir.

30 – 31  Mayıs  2015  tarihlerinde  İstanbul’da  yapılan  “ Akademisyenlere  yönelik  :  Albert  Ellis  Enstitüsü  Türkiye  Merkezi ,  Sertifikalı  Yapısal  Eşitlik  Modellemesi  Eğitimi ” ne  katılan   Florence  Nightingale  Hemşirelik Fakültesi  Kadın  Sağlığı  ve  Hastalıkları  Anabilim  Dalı  Öğretim  Üyesi  Doç. Dr.Ergül Aslan’ın kurs katılım ücreti Vakfımızca  karşılanmıştır.

9 – 13  Haziran  2015  tarihlerinde  Fransa  Nice’de  “ International  Urogynecological  Association  40 th  Annual  Meeting ”  toplantısına    katılan  Florence  Nightingale  Hemşirelik  Fakültesi  Öğretim  Üyeleri  Prof. Dr. Nezihe  Kızılkaya  Beji ,  Doç. Dr. Ergül  Aslan  ve  Doç. Dr. Ümran  Oskay’ın  konaklama  harcamalarının  toplam  tutarı Vakfımızca  ödenmiştir.

İ.Ü. Florence  Nightingale  Hemşirelik  Fakültesi  Halk  Sağlığı  Hemşireliği Anabilim  Dalı  Öğretim  Üyesi  Doç. Dr. Selda  Seçginli’nin  24 – 27 Haziran  2015  tarihlerinde  İstanbul’da  katıldığı  “ II. International  Clinical  Nursing  Research  Congress ”  bilimsel  toplantısının  kongre  kayıt  ücreti  Vakfımızca  karşılanmıştır.

İ.Ü. Florence  Nightingale  Hemşirelik  Fakültesi  Halk  Sağlığı  Hemşireliği  Anabilim  Dalı  Araş. Gör. Kübra  İncirkuş’un  24 – 27 Haziran  2015  tarihlerinde  İstanbul’da  bildiriyle  katıldığı  “ II. International  Clinical  Nursing  Research  Congress ”  bilimsel  toplantısı  kongre  kayıt  ücreti  Vakfımızca  ödenmiştir.

İ.Ü. Florence  Nightingale  Hemşirelik  Fakültesi  İç Hastalıkları  Hemşireliği  Anabilim  Dalı  Araş. Gör. Kübra  Yeni’nin   5 - 9  Eylül  2015  tarihlerinde  İstanbul’da  poster  sunusuyla  katıldığı   “ Uluslararası  Epilepsi  Kongresi ”  bilimsel  toplantısı  kongre  kayıt  ücreti Vakfımızca  karşılanmıştır.

İ.Ü. Florence  Nightingale  Hemşirelik  Fakültesi  Araştırma  Görevlileri  Gamze  Fışkın,  Çiğdem  Bilge,  Meltem  Mecdi  Kaydırak  ve  Saliha  Yurtçiçek’in  15 - 17  Ekim  2015  tarihlerinde  İstanbul’da  bildiriyle  katıldığı  “ 7. Ulusal  Ürojinekoloji  Kongresi ”  bilimsel  toplantısı  kongre  katılım  ücretleri Vakfımızca  ödenmiştir.

12 - 15  Kasım  2015  tarihlerinde  Muğla’da  yapılan  “ 9. Ulusal  Türk  Cerrahi ve Ameliyathane  Hemşireliği  Kongresi ” ne  oturum  başkanı  olarak  katılan  Florence Nightingale Hemşire  Mektepleri  ve  Hastahaneleri  Vakfı  Yönetim  Kurulu  Üyesi  Prof. Dr. Güler Aksoy’un  uçakla  gidiş - dönüş  bileti  bedeli  Vakfımızca  karşılanmıştır.

12 - 15  Kasım  2015  tarihlerinde  Muğla’da  yapılan  “ 9. Ulusal  Türk  Cerrahi ve Ameliyathane  Hemşireliği  Kongresi ” ne  oturum  başkanı  olarak  katılan  İ.Ü. Florence Nightingale Hemşirelik  Fakültesi  Öğretim  Üyesi  Prof. Dr. Neriman  Akyolcu’nun  uçakla  gidiş - dönüş  bileti  bedeli Vakfımızca  ödenmiştir.

12 - 15  Kasım  2015  tarihlerinde  Muğla’da  yapılan  “ 9. Ulusal  Türk  Cerrahi ve Ameliyathane  Hemşireliği  Kongresi ” ne  oturum  başkanı  olarak  katılan  İ.Ü. Florence Nightingale Hemşirelik  Fakültesi  Öğretim  Üyesi  Prof. Dr. Nevin  Kanan’ın  uçakla  gidiş - dönüş  bileti  bedeli  Vakfımızca  karşılanmıştır.

15 - 18  Kasım  2015  tarihlerinde  Ankara’da  “ 5. Ulusal  2. Uluslararası  Akdeniz  Pediatri  Hemşireliği  Kongresi ”  bilimsel  toplantısına bildiriyle  katılan  İ.Ü. Florence Nightingale Hemşirelik  Fakültesi  Öğretim  Üyesi  Yard. Doç. Dr.  Birsen  Mutlu’nun  kongre  katılım  ücreti  Vakfımızca  ödenmiştir.

15 - 18  Kasım  2015  tarihlerinde  Ankara’da  “ 5. Ulusal  2. Uluslararası  Akdeniz  Pediatri  Hemşireliği  Kongresi ”  bilimsel  toplantısına bildiriyle  katılan  İ.Ü. Florence Nightingale Hemşirelik  Fakültesi  Araştırma  Görevlisi  Zehra  Doğan’ın  kongre  katılım  ücreti  Vakfımızca  karşılanmıştır.

15 - 18  Kasım  2015  tarihlerinde  Ankara’da  “ 5. Ulusal  2. Uluslararası  Akdeniz  Pediatri  Hemşireliği  Kongresi ”  bilimsel  toplantısına bildiriyle  katılan  İ.Ü. Florence Nightingale Hemşirelik  Fakültesi  Öğretim  Üyesi  Yard. Doç. Dr. Seda  Çağlar’ın  kongre  katılım  ücreti Vakfımızca  ödenmiştir.

Florence Nightingale  Hemşirelik  Fakültesi’nin  yılda  3  defa  Vakfımızın  maddi  desteği  ile düzenli  olarak çıkardığı     “Florence Nightingale Hemşirelik Dergisi” nin 2015 yılı 1. ve  2. sayılarının  basım  ve  dağıtım  gideri Vakfımızca  ödenmiştir.

Florence  Nightingale  Hemşirelik Fakültesi’nin  2015  yılı  içindeki  önemli  ve  acil  ihtiyaçlarının  giderilmesine  yönelik  verilmesi  kararlaştırılan  yıllık  ödenek Vakfımızca  karşılanmıştır.

Florence Nightingale  Hemşirelik  Fakültesi’nin  iki  personeline  işe  gidiş – dönüş  yol  parası  Vakfımız  tarafından  ödenmektedir.